Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

VÁNOČKA,ČI MAZANEC PRO PEČENÍ JAK V KLASICKÝCH TROUBÁCH,TAK I PEKÁRNÁCH...

0.0
VÁNOČKA,ČI MAZANEC PRO PEČENÍ JAK V KLASICKÝCH TROUBÁCH,TAK I PEKÁRNÁCH...

Potřebné ingredience

500 g polohrubé výběrové mouky,125 g másla nebo jiného tuku na pečení /Hera,Stela.../,je nutná pokojová teplota.275 ml vlažného mléka,1 hrnek moučkového cukru ,1/2 malé lžičky soli,1 lžička sušeného nebo 1/2 kostky koupeného droždí tj.20g,1 lžíce hrozinek, kandovaného ovoce,či1 lžíce nahrubo nasekaných ořechů,ve fantazii přísad se meze nekladou...

Postup přípravy

Vánočka je opravdu velice snadná na přípravu,zvládne ji i každý začátečník a výsledek,super...
Z uvedeného množství víše psaného mléka odměříme polovičku,dáme do hrníčku,přidáme droždí,trošku cukru a zaděláme kvásek.
Než kvásek vzejde odvážíme všechny suroviny,přidáme vzešlý kvásek a zaděláme těsto,které necháme pod utěrkou na lince,či válu asi půl hodinky kynout.
Poté si rozdělíme těsto na klasické vánočkové copy,ktarých potřebujeme 9...
Zapleteme 4 copy, které na koncích spojíme. Na ně přijde klasický cop ze 3 válečků a naposled do sebe zamotámecopy dva. Vánočku necháme dovykynout na plechu s pečícím papírem,pod utěrkou. Poté pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě asi 150°C asi 50 min.Vánočka je opravdu výborná,tento recept se dá použít i v nám dnes oblíbené domácí pekárně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie